• Home
  • Nezaradené
  • Cestná nákladná doprava – aké druhy odporúčame pre váš tovar

Cestná nákladná doprava – aké druhy odporúčame pre váš tovar

Potrebujete prepraviť štandardný tovar, nadrozmerný náklad alebo potraviny? Na výbere auta záleží. Predídete tak znehodnoteniu tovaru.

V našich zemepisných šírkach je cestná nákladná doprava najčastejším druhom, pre ktorý sa rozhodujeme pri preprave tovaru. No aj pri kamiónoch existuje ešte niekoľko podkategórii. Ako si vybrať tú správnu pre váš druh tovaru?

Skriňové dodávky

Skriňové nákladné vozidlá sú ľahko rozpoznateľné podľa veľkej krabicovito tvarovanej kovovej konštrukcie. Okrem toho sú vybavené upevňovacími bodmi na zaistenie nákladu. Tento typ nákladných vozidiel je ideálny na prepravu nákladu citlivého na počasie a vyžadujúceho maximálnu bezpečnosť. Prepravujú sa nimi napríklad domáce potreby a spotrebiče, rýchlo sa kaziace veci, oblečenie. Špedičná spoločnosť Logway poskytuje takéto vozidlá s ložnou plochou 1-8 štandardizovaných paliet a nosnosťou do 1500 kilogramov.

Plachtové dodávky

Plachtové nákladné vozidlá sú najbežnejšie používaným typom pri kamiónovej doprave. Majú závesovú strechu a sú zakryté bočnými stranami z PVC. Jedným z dôvodov, prečo je tento druh cestnej nákladnej dopravy taký populárny, sú bočnice závesu, umožňujúce ľahké nakladanie a vykladanie. Oproti skriňovým dodávkam sa toho do nich viac zmestí a sú aj rýchlejšie.

Nákladná preprava s kontrolovanou teplotou

Nákladná preprava s riadenou teplotou má čoraz väčší vplyv na každodenný život. Tento typ dopravy vyžaduje špeciálne nákladné vozidlá s regulovanou teplotou. Nákladné auto má zabudovaný chladiaci systém, ktorý pomáha udržiavať výrobky na požadovanej úrovni teploty počas celej prepravy. Pre niektorý tovar je to nevyhnutnosťou. Najväčšou a najdôležitejšou výhodou, ktorú môžu nákladné vozidlá s regulovanou teplotou ponúknuť je udržanie výrobkov v požadovanej kvalite. Zabránia jej zhoršeniu a úplnému znehodnoteniu tých najcitlivejších.

Cisternová nákladná preprava

Preprava cisternovými vozidlami je spojená iba s určitými priemyselnými odvetviami.

Špecializuje sa na prepravu najrôznejších kvapalín, chemikálií alebo plynov.

Podľa potreby zákazníka sa tento typ prepravy môže použiť aj na prepravu kvapalín nebezpečnej povahy (palivo či pesticídy).

Nákladná doprava a ďalšie možnosti

Ťahače s návesom

Najväčší objem prepráv je realizovaný práve ťahačmi. Niektoré majú nosnosť až 24 ton a poskytujú priestor pre 34 paliet. Viac než dosť, čo poviete?

Kamiónová súprava

Potrebujete prepraviť niečo naozaj objemné? Zvoľte si najväčšie prepravné vozidlo – kamiónovú súpravu od špedičnej spoločnosti Logway. Dokáže naložiť až 38 paliet pri 24 tonách nákladu.

Radi by ste seba a svoju firmu odbremenili od starosti ohľadom logistiky a prepravy tovaru? Nechajte to na nás. Našim cieľom je dlhodobo vybavovať pre zákazníkov všetky logistické prepravné služby, aby svoj čas mohli venovať prioritne biznisu.